Cave du Luberon

e-Parduotuvė

COMTÉ puskietis sūris ne mažiau kaip 4 mėnesių brandinimo 250g

7,00 

Neturime

Kategorija:

COMTÉ virtas spaustas puskietis sūris ne mažiau kaip 4 mėnesių brandinimo.

Comté buvo viena iš pirmųjų nedaugelio sūrių rūšių, kuriai 1958 m. buvo suteiktas AOC („Appellation d’origine controlee“) statusas,  tai reiškia, kad  jo gamyba griežtai reglamentuota: pvz.: karvės, duodančios pieną šiam sūriui , gali būti tik tam tikrų dviejų vietinių veislių, ganytis ne toliau nei 25 km aplink pieninę, būti šeriamos tik žole arba šienu, pienas kaitinamas, o paskui slegiamas ne trumpiau kaip 6 val.,  brandinimas trunka nuo 4 iki 12 mėn., o kartais ir ilgiau, sūrio galva yra apie 65 cm skersmens ir sveria maždaug 40-50 kg.

Iš visų Comté sūrių  šis mums palieka geriausią įspūdį. Jis nėra nei per kietas, nei per minkštas, tiesiog tobulas. O skonio paletė gerokai platesnė už ilgiau ir žymiai ilgiau brandintų Comté. Ragaujant šį sūrį dažniausiai jaučiamas riešutų ir sviesto skonis. Comté dera prie visko. Jis greitai tirpsta, todėl labai tinka, fondiu bei karštiems sumuštiniams.

Riebumas 34%

Grynasis kiekis : 250 g

Sudedamosios dalys: žalias pienas, pieno fermentai, raugas. Supakuota naudojant apsaugines dujas.

PRODUKTO MAISTINGUMAS 100 g: energinė vertė 1700kJ/410 kcal, riebalai 34 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 22 g, angliavandeniai <0,5 g, iš kurių cukrų <0,5 g, baltymai 26 g, druska 0,8 g.

Laikyti nuo +2˚C iki +6˚C temperatūroje.

Pagaminta Prancūzijoje.