Cave du Luberon

e-Parduotuvė

FOURME d’AMBERT AOP karvės pieno sūris su mėlynuoju pelėsiu

25,00 

Neturime

Kategorija:

Viena seniausių Prancūzijoje gaminamų sūrių rūšis, žinoma nuo Romėnų laikų.

Gamybos procese pienas pakaitinamas iki 35 laipsnių, į jį įmaišomi fermentai ir Penicillium roqueforti kultūra – mėlynojo pelėsio pradžia. Gauta „varškė“ tuoj pat supjaustoma mažais kubeliais ir paliekama pastovėti, karts nuo karto permaišant. Šis procesas leidžia varškės dalelėms nesulipti į vieną gabalą, todėl šio sūrio tekstūra – lyg iš trupinėlių, o taip pat leidžia kiekvienam gabalėliui pasidengti mėlynojo pelėsio sporomis. Labai labai senais laikais sūrio gamintojai mėlynojo pelėsio gaudavo į sūrio masę įmaišydami džiovintos ruginės duonos trupinių.

Galiausiai būsimasis Fourme d’Ambert sudedamas į formą, keliose vietose subadomas (kad į sūrio vidų patektų pelėsiui augti reikalingas oras) ir paliekamas brandinimui mažiausiai 28 dienas.

2020 metais prancūzai suvalgė 5800 tonų Fourme d’Ambert sūrio.

PASTABA: Kaina nurodyta kilogramais. Gabalo svoris apie 500g (svyruoja maždaug nuo 500g iki 560g)

FOURME D’AMBERT AOP karvės pieno sūris su mėlynuoju pelėsiu su saugoma kilmės nuoroda

Riebumas 30%

Sudedamosios dalys : karvės pienas, druska, raugas, fermentai, iš kurių Penicillium Roqueforti, kalcio chloridas.

PRODUKTO MAISTINGUMAS 100 g: energinė vertė 1570kJ/380 kcal, riebalai 30 g,iš kurių sočiųjųriebalų rūgščių 20 g, angliavandeniai 1 g, iš kurių cukrų 0 g, baltymai 22 g, druska 1 g.

Laikyti nuo +2˚C iki +6˚C temperatūroje.

Pagaminta Prancūzijoje.