FOURME d’AMBERT AOP karvės pieno sūris su mėlynuoju pelėsiu 0,00 € Neturime Kategorija: Sūriai Viena seniausių Prancūzijoje gaminamų sūrių rūšis, žinoma nuo Romėnų laikų. Gamybos procese pienas pakaitinamas iki 35 laipsnių, į jį įmaišomi fermentai ir Penicillium roqueforti kultūra – mėlynojo pelėsio pradžia. Gauta „varškė” tuoj pat supjaustoma mažais kubeliais ir paliekama pastovėti, karts nuo karto permaišant. Šis procesas leidžia varškės dalelėms nesulipti į vieną gabalą, todėl šio sūrio tekstūra – lyg iš trupinėlių, o taip pat leidžia kiekvienam gabalėliui pasidengti mėlynojo pelėsio sporomis. Labai labai senais laikais sūrio gamintojai mėlynojo pelėsio gaudavo į sūrio masę įmaišydami džiovintos ruginės duonos trupinių. Galiausiai būsimasis Fourme d’Ambert sudedamas į formą, keliose vietose subadomas (kad į sūrio vidų patektų pelėsiui augti reikalingas oras) ir paliekamas brandinimui mažiausiai 28 dienas. 2020 metais prancūzai suvalgė 5800 tonų Fourme d’Ambert sūrio. PASTABA: Kaina nurodyta kilogramais. Gabalo svoris apie 500g (svyruoja maždaug nuo 500g iki 560g) FOURME D’AMBERT AOP karvės pieno sūris su mėlynuoju pelėsiu su saugoma kilmės nuoroda Riebumas 30% Sudedamosios dalys : karvės pienas, druska, raugas, fermentai, iš kurių Penicillium Roqueforti, kalcio chloridas. PRODUKTO MAISTINGUMAS 100 g: energinė vertė 1570kJ/380 kcal, riebalai 30 g,iš kurių sočiųjųriebalų rūgščių 20 g, angliavandeniai 1 g, iš kurių cukrų 0 g, baltymai 22 g, druska 1 g. Laikyti nuo +2˚C iki +6˚C temperatūroje. Pagaminta Prancūzijoje.